Rondje Sint Pieter

ETwc_bgroep_2009_020en doordeweekse woensdag en aan de start was het weer tjokvol vandaag..!! De C-groep stond met 14 man aan de start. Een route van Wim die naar Helle-Terstraten zou voeren. Maar…waar was Wim…?? Onderzoek naar de afwezigheid van Wim leerde dat hij op trainingskamp was in Heimbach. Dit betekent wat voor de route naar Val Dieu en het Eifelweekend …!!! We zullen onze borst nat maken. Het was clubkampioen Jos die de honneurs waarnam en…dit deed hij uitstekend !!

En de B-groep liet Twc_bgroep_2009_021 het vandaag evenmin afweten. 12 man aan de start voor de voorrij-route naar Sint Pieter. Een rondje van zo’n slordige 145 km. Dat het uiteindelijk een dikke 160 km zouden worden was pure winst. Het was een prachtdag en de route deed er niet bij onder ! Ook vandaag, als we de weerman zouden geloven dan was de opkomst veel minder…gelukkig maar dat de twc-leden zoveel fietsen dat ze geen tijd hebben om radio te luisteren, tv te kijken of op de computer naar het weerbericht te kijken. Het kan natuurlijk ook zijn dat een spat regen niemand deert. Maar….afgezien van een paar druppeltjes gedurende de laatste 15 km (dit waren de km’s die we eigenlijk teveel gemaakt hebben) is het de hele dag droog gebleven.

Na de start ging het richting Koningsbosch en het was mooi dat we daar bij de C-groep kwamen. Jos Twc_bgroep_2009_026 trok er nog even hard aan om de B-groep nog even uit de wind te houden maar daarna moest het werk echt door Robert, Frans, Rene, Ger en John opgeknapt worden. En dit deden ze voortreffelijk ! Het waaide hard en de teller zat dicht bij de 30. Voor de rest Twc_bgroep_2009_028 van het veld was het "volgen". Vlak voor Maastricht was er plaspauze en het was Henk die daar heel goed opgelet had; hij had een dame op een gewone fiets een weggetje zien inslaan en dus was het ook nu: "volgen" die dame..!! Zaten we onlangs op de landingsbaan van vliegveld Beek (en moesten we ons omdraaien) ook nu was het "omdraaien". En ja…die dame hebben we dus niet meer teruggezien; spijtig voor Henk ! Via Maastricht (wat veel en mooie stoplichten daar) ging het naar de Zonneberg, de eerste echte Twc_bgroep_2009_030 beproeving van de dag. We waren al boven voordat ik er erg in had en dus even voorop fietsen en een foto maken zat er niet in. Gelukkig waren er enkele fietsers die nog een keer naar boven gingen zodat ik toch nog mijn werk kon doen. Via de Zonneberg ging het richting Eben Emael en kregen we in het Belgische nog enkele Twc_bgroep_2009_033 behoorlijke kuitenbijters te verhapstukken. Dat iedereen behoorlijk in vorm is – het kan ook zijn dat ze "mijn fototoestel" zagen vertrekken – getuigt de foto bergop waar een "groupo compatto" op het steilste stuk bezig is. Hierna was echter het vet al behoorlijk van de soep en was iedereen blij dat men kon aanschuiven op het terras in Eijsden. De croq messieurs, de soepjes, de vlaai en de drank was bijna niet aan te slepen. Het Twc_bgroep_2009_035 was Henk die een toespraak hield dat hij alleen maar ging voor de Kers(t)envlaai. De sfeer zat er goed in en na een uur (de pauze was al met al wat langer dan normaal zei wegkapitein Robert) moesten we ons oppakken. John zei al meteen dat hij niet meer op kop zou komen "mijn ogen waren duidelijk weer een maatje groter dan mijn mond" zei ie, div. drankjes, een croq messieur en een grote kom soep was er eigenlijk toch iets teveel aan geweest…!!  Ton meende zelfs dat hij lek had na de pauze; gelukkig bleek dit niet het geval…ook hier zal het aan de goede voeding op het terras gelegen hebben. De terugreis ging door Maastricht en opzij van Maastricht en onder Maastricht door etc. etc. en na na een km of twintig daar rondgereden te hebben was het nog maar 2 km tot Maastricht !! Robert gaf als commentaar "dat het hier wel ergens mis zou kunnen zijn gegaan" en "dao gaeve die men toch nieks om"… Nou ja….na de Kruisberg bij het vliegveld en toen daarna ook nog eens de Maasberg in het parcours kwam en… daarna het tempo behoorlijk aan de strakke kant bleef werd het toch wel heel erg stil in het peleton.

Resumerend…het was mooi..!! het was mooi goed !!! en uiteindelijk was het mooi goedgeweest……..

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

2 reacties op Rondje Sint Pieter

 1. Ton zegt:

  Jan, elke keer opnieuw lees ik met plezier je stukjes. Lilian vraagt af en toe wat ik aan het bekijken ben als ik weer eens zit te lachen achter mijn laptop.
  Geweldig en sjiek!
  Dat we nog veel mogen lachen, en fietsen ook natuurlijk.

 2. Wil zegt:

  Jan, toen ik je verslag in het Beukske zat te lezen over het rondje St. pieter, schoot ik spontaan in de lach.Vooral je beschrijving van het dwalen rond Maastricht, het verweer van Robert en het gebruikelijke geknoter, zijn zeer humoristisch.
  Je zou met je schrijftalent en je gefantaseerde wieleravonturen best een colum kunnnen maken voor een weekblad of zo. Overigens, vandaag (zaterdag) bij het echte rondje St.Pieter ging het prima met het parcours. Deze semi-klasieker gaat door zeer gevarieerd landschap, vooral onder Maastricht is het erg mooi.De A en de B-rijders hebben er samen vandaag een mooie en gezellige rit van gemaakt.Chapeau, manne!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s