spreuken…..: van een scheet een donderslag maken..!

zaterdag 25 juli is het reeds vroeg dag voor de Rabo-racers. Het startschot voor de rit van vandaag klinkt reeds om 12.00 uur. Nog eerder starten zou onverantwoord zijn, gelet op het feit dat de sponsor een weekend vol van festiviteiten heeft. Is hij op vrijdag van de ene receptie naar het andere feest gerend, zaterdag staat ie keurig op tijd aan de start. Een vroege start natuurlijk vanwege het te verwachten spektakelstuk in de Tour, namelijk de rit naar de Mont Ventoux.

Net zoals bij het profpeloton wordt er meteen vanaf de start goed ingevlogen..!! De wind waait hard in het nadeel maar de Raboracers doen alsof er geen wind is; het gaat hard tegen de wind in richting Echt en Roosteren. De brug in Roosteren leek wel eventjes de Mont Ventoux; een harde wind tegen deed het peloton echter nagenoeg niets. Met een gemiddelde van 30 werd Maaseik bereikt en kregen we de wind “in ’t hat”. Het tellertje kwam niet meer onder de 37. In Kessenich werd nog even geschuild maar al gauw zaten we weer op de fiets. En het had me toch een portie geregend…! Zeik, maar ook zeiknat kwamen we thuis aan. Thuis aangekomen konden we het niet nalaten om nog eens onder de douche te kruipen en daarna volgde een gezellig samenzijn in de kantine. De tourrit: enigszins tegenvallend omdat de grote mannen zich niet op de voorste rijen lieten zien maar voor ons als enige echte raboracers betekende het toch nog een mooi slotstuk: een raborenner won de rit. Het commentaar van de Belgische commentator dat de olifant een muis gebaard had konden we enigszins begrijpen maar anderszins was het toch onze eigen boerenleenbank die weer eens op de voorgrond trad,.

zondag 26 juli begon niet echt denderend. De sponsor belde al vroeg op dat hij geveld was door de feestjes van vrijdag, het harde fietsen van de zaterdag en…. de Chinese kost van zaterdagavond. Na een nacht op de pot werd aangegeven dat het onverantwoord was om verder dan 1 minuut gaan van de pot te verblijven. Commentaar dat hij “van een scheet nu geen donderslag moet maken” kon hem niet de move maken om toch op de fiets te stappen. Nee, het kon hem geen scheet schelen…!! Dus: het rabopeloton – zonder sponsor – aangevuld met iemand uit de Quaedvlieg ploeg ging op weg. Ook nu werd weer goed doorgefietst. Paparazzi had nog duidelijk veel last van moeie benen maar van de rest van de groep mocht hij zich vandaag sparen. Twee aan twee ging het richting Raam, waar vandaag zelfs de vlag met de 3 Horens uithing (waarschijnlijk om die renners uit Horn te verwelkomen). Vervolgens ging het via Aldeneik en Geistingen weer naar de Nederlandse grens om zo rond de klok van twaalf weer bij de kantine aan te komen. Aan het weer lag het vandaag in elk geval niet; een stralend zonnetje en heerlijke temperatuur om te fietsen !

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s