klimmen en dalen

11 juli 2009. De Tour de France begint aan de 2e week, reden voor Maan om een mooie route uit te zetten richting Nettetal. En ja, omdat de Tour nu midden in de Pyreneeen zit heeft het toch wat om met de C-groep ook wat beklimmingen mee te pikken.

Het is 9.00 uur, meteo Limburg geeft aan dat het een droge dag wordt en dus is het voor 18 man reden om strak in het wielerpakje aan de start te staan. En ook nu – het lijkt wel een copie van de Tourrit !! – gaat het vanaf de start meteen omhoog; het peleton krijgt de immer en altijd lastige Meinweg voor de wielen. Ondanks wat lichamelijke ongemakjes is Maan toch geregeld op kop te vinden. Maar…dit zal ook wel moeten want het traject is voor menigeen compleet nieuw. Zelfs "tom-tom Wim" is op sommige plekken nog nooit geweest (en dat wil toch wat zeggen !) . Even na de Meinweg zitten we ineens in Born en ondervinden we dat ook in Pruses een Born is en wij maar meteen zeggen dat "bein uns" in Born toch veel meer en mooiere auto’s te zien zijn dan hier.

Ik vraag me af hoeveel voorbereiding het weer gekost heeft want het gaat maar binnendoor en buitenom en het ene landweggetje nog meer weggestopt dan het andere maar….ook wel veel klimmen (jao Jos Twc_2009_c_groep_001 ocherm) maar gelukkig ging het hierna ook weer meteen down under en hierdoor kon Jos toch blijven lachen. Via Hinsbeck en Nettetal ging het uiteindelijk via een bos- en Twc2009c_016merengebied terug naar de Witte Stein,  waar de moegestreden rijders uiteindelijk even konden neerploffen. Alleen Maan moest zich heel rustig in de rieten stoel laten zakken. Alleen maar middeltjes voor dat zere achterwerk…nee ! gewoon een biefstuk oppe vot !! Ook Joop (Zoetemelk) heeft hier indertijd zijn voordeel aan gehad. Op de terugweg stond de wind nog behoorlijk op kop en dus kon ook Huub zich nog even behoorlijk geven (hij is immers de te kloppen man in het A-, B- en/of C-peleton; hij rijdt namelijk alles wat los en vast zit). Op de foto’s ziet u de verbeten gezichten van enkele C-rijders want ook nu was het niet echt een wandeletappe.

Rond half twee zat deze lange rit van 110 km er weer op. Het regenbuitje op het laatst deerde niemand, het was immers weer een zaterdag genieten geweest !!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s