Rondje Venlo (2)

Het is 1 juli en het programma voor de C-groep geeft Rondje Venlo aan. In het begin van het seizoen hebben we dit rondje ook al eens gedaan; via Neer ging het naar Baarlo om over Steyl en Reuver weer terug te keren. Vandaag zal het dus wel andersom zijn…!! Nee dus, de route voert wederom via Horn langs de westoever naar Venlo om over de oostoever terug te keren. Hetzelfde rondje dus en men zou bijna zeggen: "hetzelfde verslag en klaar is paparazzi…". Maar fietsen is altijd leuk, altijd anders en welk rondje men ook fietst…elke keer weer is het anders.

Aan de start wederom een drukte van jewelste. 22 men die van heide en verre gekomen zijn om bij zomerse temperaturen deze mooie tocht te maken. John was reeds om half 8 vanuit Roggel aangereden en tja…hij was dit keer als eerste in Postert…. Piet Sevriens – met al zijn wandelervaring – zei nog dat hij op anderhalf uur lopend nog op tijd zou zijn geweest…..!! Zowaar een heuse B-groep stond aan de start om aan te schuiven bij het C-peleton; men had gehoord dat er toch wel lekker doorgereden wordt en…… uiteraard waren ze ook zo vroeg omdat het in de middag zo warm zou worden dat zelfs de mussen van het dak zouden vallen om maar te zwijgen van om als dooie vogeltjes op de fiets te zitten.

Paparazzinieuws_206De stemming zat er meteen goed in; Piet D. had de geluidsinstallatie om zijn fiets gemonteerd ! Weliswaar niet zo’n grote als op de scooter maar het geluid mocht er desalniettemin wezen. De Duitse volksmuziek overstemde de fluitende vogels tussen Berg en Lerop. Ik zat goed, vlak voor Piet en kon dus volop genieten van zijn muziekkeuze. Piet Vranken was de herrie op een gegeven moment goed zat en verordonneerde me om mee naar voren te rijden om wat kopwerk te doen. Jammer voor de mooie muziek maar allez. Ja mensen, Piet is er klaar voor en dit belooft dus wat voor het Eifelweekend !!

Vanuit Postert ging het via Horn richting Neer en…..met het oog op het OLS van het komend weekend Paparazzinieuws_208tracteerde Wim ons op een rondje langs het OLS terrein. Hierna ging het meteen Paparazzinieuws_216 langs het wonderschone Maas-natuurgebied tussen Neer en Baarlo, waarbij gezegd moet worden dat er na Neer zelfs nog even geklommen moest worden ! En ja… in Kessel was het nog even manoeuvreren was tussen de glasscherven; tja…kermisgangers kijken niet op een glaasje meer of minder. De feesttent stond nog op de weg en het hele peleton moest zich een weg banen via het marktplein; mijn gedachten gingen al meteen uit dat het mooi zou zijn geweest als we door de tent hadden kunnen rijden……

Na veel kopwerk van Wim, Jos, Piet en Jan  werd het stokje na Kessel mede overgenomen door Frans en Sjra. Dit deed goed ook al ging het tempo meteen boven de 30. Dat de rest van de groep toch wel veel last had van de warmte was te merken…na Venlo waren het alleen nog maar Wim, Jos, Sjra en Frans die aan de kop van het veld te vinden waren. Via Beesel – met grote affiches voor het draaksteken in augustus – ging het richting Asselt, alwaar de eerste renners afhaakten om de kortste weg naar huis te nemen. Het was goed geweest en inderdaad…wederom een mooie tour !!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s