Marmotte

Ook dit jaar is het in het eerste weekend van juli weer zover….de "Marmotte" staat op het programma. La_marmotte_2004_086 Een tochtje door de Alpen fietsen met beklimmingen van Glandon (Croix de Fer), Telegraphe, Galibier en als uitsmijter de Alpe d’Huez. Nu kan men wel hetzelfde rondje fietsen maar men heeft pas echt de Marmotte gefietst als men het doet als deze tocht daadwerkelijk op het programma staat. Dus: niet kijken naar weersomstandigheden etc. etc. maar gewoon gaan als hij "echt" gereden wordt !!

In 2003 en 2004 heb ik deze tocht gereden en….goed volbracht. Ging ik de eerste keer puur voor het uitrijden (onderweg nog ergens gestopt om spaghetti te eten) en dus brons, de tweede keer wilde ik toch graag voor "d’argent" gaan….en….het lukte…!! Beide malen waren de weersomstandigheden goed, het was droog en warm maar…beide malen was het toch: "wat trek ik aan en wat neem ik mee…". In het dal kan het warm zijn, op 2700 meter is het toch andere koek en tijdens de afdaling is een jasje sowieso een must. Gelukkig bleef ik ook beide malen verschoond van pech; het is namelij uitermate vervelend als men om 7 uur ’s morgens in het dal bij Bourg d’Oisans reeds lek rijdt (de zon is nog niet in het dal en dan is het echt "verrekte" koud). Toch blijft het oppassen tijdens zo’n tocht; in tegenstelling tot de Maratone dla Dolomiti gaat het autoverkeer hier gewoon door en soms ook nog met La_marmotte_2004_073de bekende Franse slag. Zowel in 2003 als in 2004 heb ik de "coureurs" op en aan de kant van de weg zien liggen…… En ja…de eerste keer was het vroeg starten en ergens midden in de meute vernikkelen, de tweede keer was het lekker uitslapen en zo rond starttijd eens achteraan aanschuiven (en dat gaf toch een hoop minder stress).

Binnenkort gaat ook een peleton twc rijders naar Bourg d’Oisans om de Marmotte te fietsen. Het zal afzien worden maar….. ongetwijfeld zullen ook deze mannen terug komen met de gedachte: "dit nemen ze me niet meer af" en zullen ze ook zeggen: "eigenlijk een evenement dat iedere fietser gedaan moet hebben". De eerste koekjes (Tilf-Bastogne-Tilf, Klimmen-Banneux-Klimmen, Fiets Challenge etc.) zijn op, en nu het grote werk. Heren twc-rijders, "Zet hem op", "toi, toi, toi", "Hals und Beinbruch" (in figuurlijke zin dan wel) , "succes" en…"laot gaon…!!"

voor verhalen van de marmotte zie http://www.marmotte.bizland.com/ . Voor elke deelnemer aan de Marmotte een aanrader en voor degene die graag "afzienverhalen" leest moet even naar 2003 en 2004 scrollen en mijn verhalen lezen………..

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s