Rondje Elen (Be) 27 mei

Het is acht uur en de thermometer geeft nog geen 10 graden aan. Het afgelopen half uur regelmatig gekeken maar dat metertje ging maar niet omhoog dus: mouwtjes aan een enkele lagen shirtjes over het bovenlijf. Mijn bewondering voor deze kanjer groeit als ik om toen over acht zie dat "ijzeren"-Piet me in korte !! mouwtjes komt ophalen.

In Postert staan vandaag 13 man aan de start voor het door Maan uitgestippelde rondje Elen. Maan kennende zullen er weer nieuwe en verrassende wegen opduiken. We laten ons verrassen. Onderweg kom ik naast Jan W. te fietsen. Ook hij heeft zich dik ingepakt; hij heeft zelfs de krant nog meegenomen.. Tijd om te lezen zal hij vandaag echter niet krijgen (of het moet bij cafe Smeets zijn!!) Twc2009c_002 want de vaart zit er goed in. Vanuit Postert gaat het met tempo 28/29 tegen de zuidwesten wind in richting Belgie; via Kessenich en Geistingen gaat het richting – een nog gesloten – cafe Schurzenjaeger. We laten Maaseik links liggen en komen in een mooi bosrijk gebied dat voor velen geen verrassingen kent. Maar…Maan zou Maan niet zijn als het hierbij bleef; achter Neeroeteren slaan we ineens ergens af en zitten we op een weg (weg van de knooppunten) die voor velen geheel onbekend is. En meteen was het Maan die zei: "deze waeg kosj gae neet he…??" Als de Jantjes vooraan het rechts-links van Maan opvatten als rechts en meteen links het fietspad (en knooppuntennetwerk) opdraaien haalt Maan meteen uit: "Gein Belsje fietspaej vandaag…!!" Nee, het gaat allemaal over de weg, zelfs als we vanuit Elen naar Maaseik gaan wordt de drukke weg genomen. Als het vanuit Maaseik rechtsaf naar Roosteren gaat staan we keurig voor het rode stoplicht te wachten……. Maan deelt ons namelijk mee dat hij onlangs – net zoals ieder van ons normaal zou doen – doorgereden was en…..50 Euries lichter werd gemaakt door de Maaseikse flikken. Het stukje Ohe en Laak – Stevensweert kon het peleton C-rijders wel bekoren. Velen wisten het bestaan van deze weg nog niet. Ja….we blijven nieuwe wegen inslaan !!

Vandaag ging alles als van een leien dakje; geen lekke banden en de groep hoefde niet van de fiets om te plassen of om -zoals de vorige week het geval was – massaal van de fiets om uitgebroken schapen weer in de wei te krijgen !!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s