b- en c- tocht 13 mei.

Op de naamdag van de heilige Servatius leek het om 9.00 uur wel alsof iedereen op deze heiligendag vrij had. Een kleine 20 man aan de start voor de B-tocht (150 km doorheen Belgie) en C-tocht (rondje A73 Noord). Op het moment van vertrek volgde de eerste schifting; het moment dat de ware helden van de gewone helden gescheiden werden.

B-tocht: Zegge en schrijven 3 !!! man bleven over voor een machtig mooie tocht door Belgie. Deze 3 musketiers zorgen er vandaag voor dat de zaterdagrijders binnenkort een heel mooi stukje Belgisch Limburg voorgeschoteld krijgen. Het is Henk die het "aover de paol" op zijn duimpje kent – dit schrijf ik zonder dat ik ook maar iets uit mijn duim zuig – alleen….spreken we over de hollandse- de pruusse of de belgische paol….??? De rit van zaterdag jl. nog in gedachten toen het peleton bijna in aanraking kwam met een vliegtuig !! werd besloten toch maar voor alle zekerheid "even" voor te rijden.  Om exact 2 minuten over 9 waren het Ger, Ton en Henk die op weg gingen voor een mooie 150 km. Er werd meteen goed doorgekoerst en in no time werd de Maas gepasseerd en zaten de men in het buitenland. Dat het een vlakke rit zou worden was buiten Henk gerekend. In de buurt van Opglabbeek en Meeuwen Gruitrode moest op tijd uit het zadel gekomen worden. Het was Ton die de "musketiers" en de dans bergop leidde. Het mooie landschap – veel vlak met afgewisseld door de mijnheuvels en het heuvelachtige gebied rondom As – was een lust voor het oog. Daarna volgde nog een stuk langs het kanaal en vervolgens was het tijd om huiswaarts te gaan. Na een verdiende rustpauze ging het met wind tegen !! in een gezwind tempo terug naar Postert. Degenen die niet mee zijn gegaan – en dat waren er nogal wat !! – hebben vandaag iets gemist !! Het was een machtig mooie rit die menig b-rijder zeker het water uit de mond zal doen lopen. Lees de aankondiging voor deze rit en…..GA ZEKER MEE !!!

C-tocht: 16 c-rijders gingen op pad voor het rondje A73-noord. Draaien en keren met het gevoel alsof we diverse wegen 2 !! keer reden. Op een gegeven moment bleek dat zelfs de beste breister wel eens Twc_2009_c_groep_002 een steekje kan laten vallen. In dit geval was het "master Tom Tom" (Wim, Wim) zelf die ons een asseweg instuurde. Omdat de laatste tijd veelal zaken die mis gaan vastgelegd worden wist Wim niet hoe vlug hij moest keren om weer op de gewone weg te komen. Er was zelfs nog geen tijd om het fototoestel uit de zak te halen !! De A73 bleef om de renners heendraaien (of andersom..?) maar het was mooi. De koeien kwamen zelfs een kijkje nemen om dit kleurig gezelschap te aanschouwen. Na de reguliere sanitaire stop (vanwege het hoge 60-plus gehalte) was het John A. die het op een gegeven moment nodig achtte om een korte pauze in te lassen….en Wim zorgde er wel voor dat deze bandenstop wederom van korte duur was. Hierna ging het via Swalmen, Boekoel  en Asenray over Roermond terug naar Berg, alwaar een erg grote dorstige groep (mede vanwege het hoge tempo van vandaag) bij Smeets neerstreek.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s