Oranjetocht..!!

vandaag…koninginnedag. Het meest voor de hand liggend is natuurlijk dat er dan een "koninginnerit" op het programma staat. Nou ja, het is de toon die de muziek maakt en dus ook de naam die de rit maakt. Een koninginnerit doet meteen denken aan een zware etappe en omdat het vandaag toch een rPaparazzinieuws_140Paparazzinieuws_139 ustig geneutraliseerd tochtje zou worden heeft de routecommissie de tocht van vandaag "Oranjetocht" genoemd. Overigens, in het verleden was dit wel eens anders !! Het raboracers peleton ging in vroeger tijden op koninginnedag altijd de klassieker Horn-Banneux-Horn fietsen. En bij weer (of geen weer) was dit niet altijd een pretje. De keer dat de natte spullen in het restaurant in Banneux te drogen lagen wil ik – maar kan ik niet – graag vergeten !! Een rit die "koninginnerit"-waardig was ! Maar…terug naar vandaag. Om half elf stond toch wel een geminimaliseerd peleton aan de start voor een rit die alles in zich had. De zon scheen, de temperatuur klom langzaam op zodat het al gauw "korte mouwtjes weer" was en…..in de straat werd het peleton door iedereen weggevlagd. Richting Pol en via de Groothegge werd Kessenich bereikt, waar het peleton al rap werd aangevuld met een aantal "gast"renners. Deze renners weigerden kopwerk te doen en werden al gauw tot ongenode gasten bestempeld en toen we in Geistingen een niet alledaagse route namen waren we de Paparazzinieuws_136_3 gasten dan ook gauw kwijt. Daarna ging het via Maaseik naar Roosteren en via Stevensweert en Maasbracht. Hier was het "Koninginnedagfestijn" in volle gang. De geplande pauze werd door menig renner ook ten volle benut om te genieten van festiviteiten en de keurig versierde fietsen. Onze fietsen staken hier helaas schril af. Het ontlokte een van de deelnemers de opmerking dat volgend jaar onze fietsen toch wat meer verfraaid moeten worden op deze dag. Mijn gedachten dwaalden meteen af naar 40 jaar gelePaparazzinieuws_138 den, toen ik ook met zo’n versierd fietsje door het dorp fietste. Dat versieren vond ik toen al helemaal niks, laat staan dat ik nu mijn fiets zou moeten versieren ! Na de pauze ging het over Wessem weer terug naar het paparazzipleintje. Aldaar werd in de kantine het verloren vocht weer snel aangevuld. Menig deelnemer sprak erg lovend over de goede organisatie van deze tocht, dit tot grote tevredenheid van de organisatie.

PROGRAMMA: Omdat de Raboracers dit weekend geen clubactiviteiten hebben staat weer een "dubbel" op het programma. Op zaterdag 2 mei zal om 13.00 uur gestart worden voor een rondje Dilsen. Terugkomst wordt verwacht rond half vier (of kwart voor vier…). Omdat menig raboracer op zondag echt wil knallen zal het deze dag niet al te hard gaan (de routecommissaris zal het gemiddelde niet hoger laten komen dan 29 "k im h". zondag 3 mei staat de fietschallenge op het programma en ook daar zullen de HRR zeker meestrijden voor de prijzen. Voor de thuisblijvers ( de helden zijn naar Vaals die dag) staat de "uit de oude doos gehaalde" Heldentocht op het programma. Vertrek half elf op het paparazzipleintje.

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op Oranjetocht..!!

  1. Robbie zegt:

    Als voorbereiding op de challenge heb ik mijn eigen Oranjetocht gereden over de Baraque Michelle. Een echte col in deze tijd van het jaar want boven was het koud. Het rondje La Gillepe daarna was een mooie beloning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s