op nao de Windraak…!

Op zaterdag 18 april is het aan de C groep om het rondje Windraak te fietsen. Dat in de C-groep met recht de "master" op het gebied van routes rondrijdt is bekend (jao Wim, ere wie ere toekomt !!) maar dat zelfs de "master" van de B-groep (Frans) dit keer op stage komt mag toch verrassend heten. De knieblessure zorgt ervoor dat Frans, die normaal graag de kop van het peleton ziet, zich de hele rit schuil houdt (zal hij aantekeningen hebben gemaakt???) Opvallend is dat het peleton niet geheel groen-geel gekleurd is…..de clubkampioen is mee en het rood-wit-blauw van Jos is dan ook veelal in de kop van het peleton terug te vinden. Via het vernieuwde fietspad gaat het richting Koningsbosch en Brunssum maar eenmaal van het geplaveide pad af is het in Merkelbeek goed mis. Allereerst hebben Paparazzinieuws_133 een aantal men teveel gedronken en moet er toch wat vocht "afgelaten" worden en …eenmaal weer op de fiets klinkt rap "Lek !!". Verdere informatie leverde op dat de band van John zelfs niet meer zichtbaar was vanwege de vele plakkertjes en de maestro zelf raadde hem ten stelligste af om deze band nog eens aan een plakbeurt te onderwerpen !! Ja…soms kan de meester erg streng zijn. De heuveltjes leverden voor de meeste C-rijders geen problemen op maar als Jan (Wassen)Paparazzinieuws_134  eens aan de boom ging schudden dan viel het peleton toch uit elkaar. Op en neer, heuvel op en af ging het naar de Windraak (Limburgs: De Wèndjraak), een gehucht dat grotendeels in de gemeente Sittard-Geleen ligt, een aantal woningen behoort tot gemeente Schinnen.

Voor degene die het helemaal wil weten: Windraak ligt in de vorm van lintbebouwing langs dePaparazzinieuws_137  provinciale weg tussen Sittard en Brunssum, de N276. Het gehucht ligt aan de rand van een plateau en kijkt uit over de brede Maasvallei waarin Sittard en Geleen zijn gelegen. Ernaast ligt ook de Kollenberg. Op de foto’s hiernaast is duidelijk te zien dat de clubkampioen langzaam door het ijs aan het zakken is en daarnaast is het Paparazzinieuws_139achterhoedegevecht overduidelijk in beeld gebracht.

Hierna ging het peleton c-rijders, bestaande uit 19 personen, via Jabeek richting Hillesberg, waarbij het uit het dorp rijdend meteen linksaf richting Sittard ging. Een mooi, stil en verrassend weggetje zorgde ervoor dat er genoten kon worden van de mooie omgeving. Vanuit Sittard keerden we weer snel terug op het Duits en ging het tegen de wind – met een tempo van 28/29 – richting Bruggelchen. Er werd behoorlijk gekuumt in het peleton maar met de tanden op elkaar (ja, er werd niet meer gesproken !!) werd aangeklampt en gevolgd en….kon moe maar voldaan in Berg die kop koffie en dat maltje genuttigd worden.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s