verslag paashazentocht

Onder een licht tegenvallende belangstelling was het zondag dan zover, de in Horn en omstreken bekende paashazentocht stond op het programma en zij die de tocht hebben ondernomen weten het: het volgend jaar zijn ze er weer bij…!! Of het aan het onweer ’s nachts lag, aan het nog een beetje nat wegdek of aan de hoge feestdag…aan het weer en de temperaturen kon het niet liggen.

Om half elf ging dan een gesloten peleton richting Heel, waar we de tentoonstelling "Heel eivol" links lieten liggen. Daarna ging het via Pol en Wessem naar Maasbracht om een groot ei te zoeken. Zelgfs toen we erop zaten (het bekende "ei van Sint Joost") had het peleton het zelfs nog niet in de gaten. Wat een eitjes toch…!! En vanuit het ei Paparazzinieuws_098_2 van Sint Joost gingen we op zoek naar een ander ei en dat kwamen we tegen in P"ey". Daarna volgde een machtig mooi stuk via Pey binnendoor naar de Slek en van daaruit via het Gebrook naar Dieteren. Om het volgende ei op te halen gingen we de paol aover…waar we in Maas"eike" kwamen en het peleton riep al uit volle borst: en nu nog een Alden"eike". Maar dit Aldeneike maakte het peleton weer jong. Of het aan de eieren lag weet ik niet maar de vaart kwam er behoorlijk in. Het ei in G"ei"stingen werd zelfs niet gevonden…zo snel ging het en het peleton brak. Na Thorn kwam er weer een samensmelting en na ruim 50 km werd deze mooie ronde weer in de boeken geschreven als een snelle ronde waarbij het gemiddelde net niet aan de 30 kwam. De deelnemers gingen allen met een tevreden gevoel naar huis, de paaseitjes alsmede de chocolade eitjes vonden gretig aftrek, een voltreffer van de organisatie……!!!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op verslag paashazentocht

  1. Dion zegt:

    Jan,

    Het was inderdaad een belevenis en helaas, de thuisblijvers hadden ongelijk. Wellicht volgend jaar met een volledig peleton.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s