C-route rondje Venlo

Op weg naar Liebes horen Piet en ik uit welingelichte bron dat de B-groep op zoek is naar zaklampen om op de helm te plaatsen. Woensdag was het namelijk bijna "nachtwerk", vertrek om 1 uur met een bestemming die ter plaatse bekend werd gemaakt en aankomst ongeveer om half 6 …!! Zo vroeg in het seizoen gaan deze B-groep mannen er dus al helemaal voor.

Twc2009c_010Het is half een en zo’n 22 man hebben zich verzameld voor het door Wim Diesch uitgestippelde rondje Venlo. Dat Wim alles goed georganiseerd had blijkt nog eens uit de afgebeelde foto waar hij een van de "hazen" van vandaag aan het uitbetalen is. En deze "haas" (sorry Jan maar "de afspraak" is op de foto vastgelegd !) liet zich dan ook volop zien. Via Horn gaat het aan de westzijde van de Maas via Buggenum, Neer en Kessel naar Venlo. In Baarlo komt Cor Twc2009c_014ineens de groep voorbij !! waarom hij deze actie uitvoert is meteen te zien: de voorband is lek.  Tja, als men lek rijdt dan is men nergens beter af dan in de groep waar Wim fietst, zo ook nu; in no-time heeft Wim het klusje geklaard en kan verder…ofschoon…?? Als men aan de kant van de weg kijkt dan hebben er meer een lek dat nu boven komt……

Daarna gaat het via de zuiderbrug langs de het nieuwe Maas-uiterwaard fietspad naar Tegelen en Steyl. In Steyl is het genieten van de idyllische omgeving rond de kloosters van de roze zusters (slotzusters) en de missiebroeders en daarna gaat het via Nabben langs de oudijzerhandel richting Belfeld en Offenbeek/Reuver. De wind blaast iets in het nadeel en inderdaad, Jan Wassen komt naar voren en neemt veel kopwerk voor zijn rekening ! In Beesel wordt al gauw afgedraaid en komen we in het mooie natuurgebied tussen Beesel en Swalmen en gaan we via Asselt en Leeuwen weer terug naar Postert. Het enige minpunt van de dag: het zonnetje laat ons vandaag helaas in de steek. We zien de zon helaas pas bij thuiskomst door de wolken komen. Je zou bijna zeggen "rot zon..!!" maar ik hou het toch maar op "sorry zon..!!" en "bedankt Wim..!!"

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s