…waar moet dat naar toe…???

zaterdag 28 februari: Start wegseizoen met in de Omloop toch wel een blunderende Rabotactiek. In tegenstelling tot de "profies" kwamen de HRR in de kantine bij elkaar, alwaar eerst nog even de route werd doorgenomen. Een bekende route (Maaseik rechtsom), er hoeft geen energie meer gestoken te worden in het links- of rechtsaf roepen en dat is dan ook meteen terug te zien in het gemiddelde. Eind februari en er werd na 1 1/2 uur een gemiddelde gestopt van 32.9 km. Jongens, mannen, waar moet dit naartoe dit jaar……???? Het weer was weliswaar optimaal maar de benen moeten het toch doen. Opvallend is dat Frank altijd begint met een peertje (ik hoop dat het niet met dat peertje van die renner die ooit als winnaar op Alpe d’Huez aankwam te maken heeft….). Richting Maaseik werd goed afgewisseld, d.w.z. Frank op kop en afwisselend een Raboracer ernaast en op de terugweg was het Frank en – in mindere mate – Dion. Robert had het snot voor de ogen en bleef in de slipstream meedraaien. Terug in de kantine gingen de kranen open, de cola was niet aan te slepen en….bij Dion ontstond spontaan een plas. Hij zal toch niet in de broek….??? maar gelukkig nee !! …. de harde labeur was hem naar het hoofd gestegen (ja, hij zweette "es eine ponnie"). Er werd nog nagepraat over het gemiddelde en de tactiek van de dag en samen werd gezellig naar de wielerwedstrijd op tv gekeken. Zo rond de klok van vijf gingen de Raboracers moe maar voldaan huiswaarts.

zondag: mal-heur…oftewel het was slecht in Horn. Er meldde zich slechts een Raboracer aan de start. De sponsor notabene. Na een half uur op de sponsor ingepraat te hebben ging hij toch nog op weg om nog voor enige naamsbekendheid van de bank te zorgen in de omgeving. Met de komende contractonderhandelingen in het verschiet een ronduit slechte beurt ….!! Tja mannen, in deze crisistijd is het toch van belang dat we naar de buitenwereld een collectief uitstralen. Dit doen we niet door thuis op de bank te zitten maar "als bank" op de fiets te zitten…….

noot: na alle HamburgRaboRacers gebeld te hebben, is mij toegezegd dat a.s. zaterdag een voltallig peleton aan de start zal verschijnen voor de zware "meinweg-route", mede gezien vanuit het oogpunt van de komende belangrijke contractbesprekingen…….(en voor renners zonder contract zal dit waarschijnlijk de laatste kans zijn)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s