alles vaorbiej…??

Is werkelijk alles voorbij als het weer aswoensdag is…?? Voor de doorgewinterde carnavalist misschien wel maar voor de sporter – en in het bijzonder de wegfietser – gaat het dan pas echt beginnen. Deze week liep mijn mailbox weer overvol met reacties van fietsers. Om er enkele te noemen. Piet: "ik haal mijn fiets uit het vet en ga deze week voor dat rondje Slingerberg" en Jos: "ik ben met de ATB op de weg bezig om de kuiten toch even te laten kwaeken" en Robert: "met al die drank in mijn lijf leek ik wel een bierwagen maar toen ik van Hillesberg afdaalde naar Roermond merkte ik dat ik dat de tank al behoorlijk leeg was ..!!"

Voor de HRR maakt het allemaal weinig uit. Zaterdag en zondag staat er zoals de hele winter al gewoon weer een dubbel op het programma. Het zal ook weer ‘koers" worden waarbij "de kute weer zullen kwaeke". Omdat de routecommissaris op dit moment nog geen route heeft ingeleverd kan ik helaas nog geen mededeling over de route doen. Dat het mooi zal worden staat nu al vast; Thijs Zeelen geeft ons namelijk zon en hoge(re) temperaturen !! Zaterdag is na afloop uiteraard de kantine weer geopend. Deze week is zelfs een tv in de kantine geplaatst zodat gezamenlijk naar de openingsklassiker kan worden gekeken.

Voor de tv- wielerliefhebber wordt het ook smullen. Een enkeling heeft misschien al midden in de nacht naar de ronde van Californie gekeken maar het merendeel zal zaterdag een afspraak hebben met de BRT want het wegseizoen wordt pas echt geopend in Gent (alweer Gent !!!). Ja, tegenover het Jan Palfijnziekenhuis (bij de Peugeotgarage) is de aftrap voor wat eens Gent-Gent of Omloop het Volk heette. Omdat het dagblad "het Volk" is opgegaan in "het Nieuwsblad" ligt het dus voor de hand dat de naam voor deze koers dus alweer gewijzigd is en wel in Omloop het Nieuwsblad. Voor de RvVlaanderen liefhebber zullen er veel bekende heuveltjes terug te zien zijn (Molenberg-Eikenberg-Leberg-Taaienberg-Muur etc.). En…na Jo de Roo, Jan Raas en Teun van Vliet misschien een 4e Nederlandse winnaar..??

Dat menig club uit zijn/haar schulp kruipt kon ik deze week lezen in de Trompetter. De `men` van Suist (o.a. Huub en Lyon) starten op 7 maart met een "vlaaienroute`. Leuk initiatief waarbij zelfs iedereen welkom is. Hingen…..ligt dat niet in Echt ??? Iedereen zomaar vlaai, ja, zelfs in maart speelt men hier nog voor sinterklaas !!

En twc postert dan ?  Ja, ook dees men starten op 7 maart. Weliswaar niet meteen de weg op maar er wordt eerst "droog" gefietst middels de jaarlijkse vergadering. Twc_2008_410_clubkampioen_006 Dan zal de clubkampioen uiteraard in het zonnetje worden gezet en….in de kampioenstrui gehesen worden. Verder wellicht een beetje "sjtraevele" onder het genot van aangeboden consumpties over over (on)beduidende zaken. Dit alles maakt de zin in het fietsen – de opening is op 14 maart met de omloop Pierre Fonteijn – des te leuker. Het deed in elk geval goed om in het boekje van twc weer te zien dat er een programma was opgenomen. Ja, het betekent dat het seizoen er echt aan zit te komen.

Ik wens iedereen een geweldig mooi fietsseizoen toe !!!!!!

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s