bonte stoet

..toen ik laatst moest stoppen voor die kippen in Belgie moest ik toch wel even lachen om deze bonte stoet. Paparazzinieuws_050 Nu – enkele weken later – zullen we moeten stoppen voor "de bonte carnevalsstoet". we staan immers weer aan de vooravond (en voor menigeen is het gisteren al begonnen) van de dolle dagen. Ook het wielerpeleton is toch vaak die geweldig gekleurde bonte stoet en ja..soms doet het pijn aan de ogen om dit alles voorbij te zien flitsen. Nu moet ik toch even kwijt dat de HRR elk jaar op carnavalszaterdag die toch hebben waarbij we de carnavalsklanken zowel in Venlo als in Roermond even willen horen. Als we dan bij de "stasiemanifestasie" iets te dicht in het feestgedruis komen vallen we zelfs ook nog op in onze outfit en menigmaal hebben we gehoord dat wij pas echte gekken zijn !! Inderdaad, zelfs een fiets hebben we meegenomen. Je zou kunen zeggen dat het een nadeel is maar kunt het ook als voordeel bestempelen immers…we kunnen nooit blijven om d’r een paar te drinken, we kunnen onze fiets niet in de steek laten en we moeten nog rijden…!! Om nu te zeggen dat de HRR heilige boontjes zijn is echter ook wat dik aangezet want een HRR maakt het met deze dagen altijd goed bont en….dit deed hij ook tijdens de Feryn-Pijl in 2006 (zie bijgaande foto). Feryn_pijl_2006_006 U moet weten dat Robert in 2006 clubkampioen van de HRR was en de sponsor eerde hem middels een heuse Nederlandse kampioenen trui ! Hiermee toog Robert dus naar Kappele op de Bos en liet hij alle Belgen wel even zien hoe dat fietsen nu echt moet. Tijdens de pauze in Mechelen had deze overmoedige HRR en clubkampioen zelfs de euvele moed om een "pinteke " te nuttigen. De andere HRR racers vonden dat hij het echt te bont maakte maar Robert is hierin een echte bikkel. Zo ook morgen tijdens de Stasiemanifestatie, het is Robert die de carnavalsrit elk jaar aan zich voorbij laat gaan en deze inwisselt voor de nodige koude drankjes. Pas dinsdag zal deze HRR weer "opstaan" en… als verrezen de keien uit de weg trappen, dit alles in aanloop naar een van zijn topdoelen dit jaar, de Mallorca reis.

Programma: 21 februari: vertrek om 13.30 uur op het Paparazzipleintje voor de jaarlijkse carnavalsrit Venlo-Roermond. Op 22 februari wordt om 10.30 uur gestart voor een rondje Maaseik rechtsom. Overigens, kijk eerst op de buienradar ! En…de kantine is geopend !!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op bonte stoet

 1. frank zegt:

  Carnavals rit deel 1 ( zaterdag )
  En ja hoor, daar stonden ze dan: de voltallige Rabo Raad van 11, voor deze gelegenheid teruggebracht tot 1 echt lid, Prins Dion de 6e en “unne halleve” te weten Adjudant Janssen.
  Iets over tijd, we wilden de eventuele laatkomers toch ECHT nog een kans geven, werden we uiteindelijk dan toch weggeschoten door de Heer Paparazzi in eigen persoon; met een welhaast Satanisch genoegen stuurde hij ons zonder pardon de koude winderige wereld in, zelf plaatsnemend op de bank voor de tv met een vage smoes!
  Gelukkig was er gedurende de hele tocht telepatisch contact met Jan, die de buienradar angstvallig in de gaten hield om ons voor naderend onheil te behoeden.
  Lang leve de moderne techniek!
  Voor de gelegenheid, ’t is immers vasteloavend, ging Dion gekleed in een fleurig strak pakje in Oranje / Blauw met ’n vleugje Wit; Frank deed het in een combo van de plaatselijke fietsen-boer.
  Het voltallige peleton ( …) besloot richting ZoepKoel te koersen, ook al omdat ons dit met zachte dwang was opgelegd door de bankzittende voorzitter; nou zijn wij de rotste niet, dus tam als makke lammetjes – maar nog lang niet LAM ! – naderden we ’t pittoreske Venlo; onderweg ook nog even genoten van een prachtig vergezicht bij Neer, waar Dion de groep zeer terecht opmerkzaam op maakte.
  Hoewel een beroemde oorlogsfilm toch duidelijk “een brug te VER” heet, slaagde gelegenheidsgids Janssen erin om een brug TE VROEG af te draaien…( hij is dan ook blond onder die helm)
  Het feestgedruis in Venlo is dus nooit “live” door ons gezien, en dat is voor Robert misschien maar beter ook!
  Met een lekker gangetje ging het richting ’t mooie klooster van Steyl, alwaar we Moeder Overste helaas niet thuis troffen.
  Doorkachelen maar weer, om thuis tenminste te kunnen opscheppen over ons gemiddelde.
  Langzaam maar zeker kwamen Dion en ik er achter dat we toch echt maar met z’n 2tjes waren, dus lekker achteraan uit de wind in ’t peleton hangen was er niet bij!
  Via Beesel – wat is dat weggetje door ’t bos toch mooi!- bereikten we Asselt, daarna volgt meestal Maasniel en dan ruik je de koffie in de kantine al van ver.
  (of was ’t de papierfabriek die we roken?)
  Na het bedwingen van de Col du Maasbrug was de klus geklaard, en hoewel de kantine waarschijnlijk geopend was besloten Dion en ik om thuis in stilte van deze tocht te gaan na genieten.
  Mister Hamburg bedankt, ’t was weer een gezellige sportmiddag!
  Morgen ga ik waarschijnlijk wat eerder van start dan de gemiddelde Rabo Racer, zodat ik mij daarna mentaal kan voorbereiden op de GROTE optocht door Heur en wijde omstreken; ik lees vast wel wat de Heren onderweg aan avontuur beleven; ik wens u een behouden vaart, ALAAF en tot de volgende rit.
  Frank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s