kantine fermee

…en daar stonden ze zaterdagmiddag rond half twee dan. Een heel rabopeloton stond te trappelen voor de kantine echter…de deur bleef gesloten ! Meteen deden de wildste verhalen de ronde. Er werd zelfs geopperd om maar eens richting Gent te rijden want wie weet, misschien dat janp er weleens met de kas vandoor zou kunnen zijn…!!! Toch werd er, zij het dat het dit keer iets later dan half twee werd, begonnen aan de door Dion uitgestippelde en later door Jules – via Google Earth – uitgetekende Valentijnsrit. Het tempo werd er meteen weer goed opgelegd. De eerste 20 km kwamen voor rekening van Dion en Frank en voerden door en langs idyllische plaatsjes als Thorn kapel, Neeritter, Raam en Aldeneijk. Maar zoals altijd zijn de eerste koekjes voor de kinderen en moest Dion in het tweede gedeelte de koppositie aan Frank overlaten, die beurtelings gezelschap kreeg van Jules en Robert. De rest van het peloton liftte gewillig mee, het is immers ook nog vroeg in het seizoen. Dat Jules het uiteindelijk nog behoorlijk zwaar kreeg lag aan totaal verkeerde trainingsarbeid, de kracht is er wel maar de souplesse is nog ver te zoeken. Een tocht die verreden werd onder een heerlijk – maar schraal – zonnetje. Het peloton Rabo’s schitterde in het Maaslandschap waarbij gesteld moet worden dat – en dat is goed nieuws voor de HRR – de beste renner van de groep nog steeds zonder contract zit !

zondag 15 februari. “kantine ouvert” In alle vroegte was het al een gezellige drukte in de kantine. Renners die zelfs niet in wielertenue verschenen om dat drankje te nuttigen (het leken wel “Raamse” toestanden) De vertrektijd werd maar uitgesteld en uitgesteld en uiteindelijk was het alleen nog maar Dion die nog – in ietwat beschonken toestand – dat rondje Panheel ging fietsen. Kortom, een ongeplande rustdag voor de HRR. Aan een tafel in de kantine hoorde ik Mario zeggen dat in de wintertijd een dag rust goed is voor zowel lichaam als conditie. De Raboracers namen dit wijs gezegde voor vandaag dan ook ter harte. Omdat paparazzi zijn fototoestel thuis had laten liggen (en ik hoop dat dit eenmalig is) zijn er helaas geen sfeerimpressies van het verblijf in de kantine gemaakt !

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op kantine fermee

  1. Robert zegt:

    De kantine was inderdaad ferme. Gelukkig is die weer geopend en is Jan Paparazzi himself ook weer aanwezig en zelfs weer ter been. Jan beterschap en over een paar weken zit je weer op de fiets!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s