..knallen maar….

zaterdag 7 februari: "Maaseik rechtsom". Toen ik het deelnemersveld aan de start inspecteerde wist ik al gauw wat me te doen stond vandaag: "volgen". Bij het startschot misten we Robert. Achteraf bleek dat hij de start op enkele minuten gemist had. Als we geweten hadden dat hij kwam dan had de wedstrijdsecretaris heus een oogje dichtgeknepen want het credo van Mart Smeets: "het peleton wacht op niemand" is niet van toepassing op de HamburgRaboracers. Meteen vanaf de start werd er door de semi-professionelen goed geknald, te weten Frank (dagelijks coureur) en Dion (bijna dagelijks oppe thuis-trainer). Daarbij komt ook nog eens dat Dion nog maar alleen voedsel krijgt toegediend waarop hij harder kan fietsen. Vrijdag stonden de bruine bonen op het menu en ja…..we hebben het geweten, er werd inderdaad behoorlijk geknald vandaag(nee, dit is te serieus om te gaan rijmen). Met al dat gas in die lichamen ging het tempo niet onder de 34 km en toen in Neeritter nog eens een paar coureurs aanhaakten ging het alleen maar sneller. Op de terugweg moest een deel van het peleton zelfs enkele malen de rol lossen, zo hard ging het. Gelukkig dat Frank, als heuse wegkapitein (en…nog steeds zonder contract), de benen in de kopgroep stil hield zodat het peleton toch weer aansluiting kreeg. Een goede beurt Frank, ik zal het meenemen in de onderhandelingen !! Dat de renners uit Neeritter nog niet in topvorm waren bleek in Panheel, toen een van beiden lek reed). Op- noch omkijkende gaf Dion er meteen na het woord "lek" nog eens een snok aan. Moe maar voldaan waren we binnen anderhalf uur terug van "Maaseik rechtsom". Het gemiddelde vandaag …. om en nabij de 32 km.

zondag 8 februari: "Maaseik linksom"  Gewoontegetrouw is de zondagmorgen-opkomst wat minder. Ondanks gladheid en nat wegdek werd er toch met 3 raboracers gestart. Jules uit Heitse evenals Robert, hadden vandaag de voorkeur aan het rennen gegeven. Rene en Frank hadden duidelijk een "uitslaapdag" en de rest was gewoon zonder afmelding niet aanwezig. Dion, die beloofd had het rustig aan te doen,Mario met de mountainbike en Jan, die volop "genoot" van dit – voorlopig laatste – dubbel raboweekend. Vandaag werd duidelijk met de rem erop gefietst, het gemiddelde was 27,5 en ik geloof dat alleen paparazzi dit mooi goed vond…….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Een reactie op ..knallen maar….

 1. frank zegt:

  KNALLEN MAAR…….
  met de zeer bevredigende rit van zaterdag nog in ’t achterhoofd ( en in de benen…)speelde ik met de gedachte om, zoals het een volwaardig RaboRacer betaamt, te gaan voor de Dubbel!
  Edoch, hoewel de voertaal van de RaboRacers toch duidelijk een Limburgsche inslag doet vermoeden, was er in de verste verte geen spake van het befaamde Limburgs Kwartiertje; sterker nog: Stipt om 1 minuut over half 11 en de SneVo’s ( Snelle Vogels)waren gevlogen!
  Mijn razende achtervolging mocht ook niet meer baten, ook al omdat ik op de verkeerde route aan ’t achtervolgen was, dit geheel terzijde…
  Ik had het natuurlijk kunnen weten; het zijn tenslotte RABO-Racers, gesponserd door de Rabo Bank alwaar het motto al jaren luidt “Tijd is geld!”
  Toch vermoed ik een complot theorie; ze willen die eigenwijze mountainbikers gewoon niet toelaten tot de elite troepen der Rabo Racende kamikaze piloten!
  In het kader van ’t gedoog beleid worden Mario en ik om beurten “gedoogd” om vervolgens op de fiets te worden
  “afgedroogd”…
  U begrijpt dan ook dat de contract besprekingen waaraan de Heer Paparazzi himself refereert duidelijk in ’t slob zitten, en dat terwijl het seizoen al in volle gang is!
  De Tour Down Under en de Ronde van Quatar zijn zo goed als Voltooid Verleden Tijd en deze alles verterende onzekerheid is fnuikend voor een renner zonder contract;
  Als klap op de vuurpijl is 1 van de verantwoordelijke RaboRacer bestuursleden ook nog ondergedoken in Belgie, het land van Aranesp en Vee-artsen!
  Het gerucht gaat dat Jan W.uit H., in het milieu bekend als Jan Paparazzi, zich zou verschuilen in Gent en daar een behandeling ondergaat die hem wat verderop in ’t seizoen gaat doen VLIEGEN…!!
  Wat ik dus eigenlijk wil zeggen: Beste Jan, hou de moed erin, en heel veel succes met je herstel!
  Tot Ziens in Horn, hoop dat je snel weer naar je eigen “stadje aan de Maas” mag.
  wees gegroet, Frank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s