delegeren

Het afgelopen weekend stond er alweer een heuse "dubbel" op het programma. Overigens, een weekend dat gekenmerkt werd door lage temperaturen (0 graden), nog lagere gevoelstemperaturen (volgens Marion minus 10 graden) en daarbij een koude "snijdende" wind. Dit nam echter niet weg dat er gefietst werd (lees "gekoerst"). De hamborabocommissie had de taken vooraf goed verdeeld, een de route, een het kopwerk en verslag, een voor de statistieken, een voor de opvulling en de rest voor de aanvulling.

zaterdag 31 januari: onze gastrenner, beul, "kopman voor de dag", beest, buitenaards wezen en ik weet niet welke benamingen ik die dag nog meer gehoord heb geeft verslag:

"de zaterdagmiddag rit: in 1 woord GEWELDIG! Hoewel kou en wind roet in ’t eten wilden gooien lieten een aantal die-hards ( of Dwazen, daarover verschillen de meningen…) zich niet uit ’t veld slaan en werd er stipt op tijd gestart voor een rondje Meinweg. Een van de meest prominente Rabo Racers merkte halverwege op "het is niet echt "MIJN-weg…" maar aan z’n beentempo was dat niet te merken! met andere woorden, een rustig rondje door de natuur veranderde al snel in een PEES rondje waarbij angstaanjagende snelheden werden gerealiseerd; u ziet, ik overdrijf graag een beetje maar geef toe dat ’t tempo er goed in zat! De eerder vermelde KOU verdween dan ook als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon. Een speciaal woordje van dank gaat uit naar de gids, die ons langs allerlei wegen en paadjes loodste waar een gewone Durpsjong normaal niet zo snel zou komen."

Zelfs ik heb hier weinig aan toe te voegen en uiteraard dank ik de "gastschrijver’ voor zijn scherpe bijdrage. Het "keurige" grafiekenwerk van onze rekenmeester kan helaas niet gepubliceerd worden. De webmaster is nog niet zover !! Plakken en knippen kan men eigenlijk ook beter aan jonge vaders of schoolmeesters delegeren… Al met al, de eerste "heuvelrit" had een lengte van 67 km en het gemiddelde bedroeg bijna 29 km. De gemiddelde- en de maximale hartslag van Dion waren erg hoog maar…dat zal wel van de spanning geweest zijn.

zondag 1 februari: Nog kouder, nog meer wind maar….. de start werd toch een feestelijke aangelegenheid !! De raboracers werden namelijk om exact half elf weggeschoten door een speciale gast, namelijk Piet Vranken. (u weet wel, broer van Jo).  Piet, bedankt voor de officiele daad en…bedankt voor het advies om in plaats van rondje Maaseik (linksom) vandaag toch te kiezen voor rondje "nao Naer haer"…  Zo opgelegd, zo gedaan. Het was "zwoer" dat stoempen tegen de wind en met "elleboogsingnaaltjes" werd continu om aflossing gevraagd. Er was goede samenwerking in het peleton en op de terugweg werden we daarom door de sponsor getracteerd; alleen hij deed kopwerk ! Ook nu lag het gemiddelde weer om en nabij de 29 km.

Kortom, een geslaagd weekend waarbij het bestuur van de "HRR"  uiteraard alle gastrenners hartelijk dankt maar ook uitnodigt om vaker aan onze tochten deel te nemen.   

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s