overlijden Lei Bakkes

Zojuist kreeg ik een mailtje dat ons twc-postert lid Lei Bakkes (bij iedereen bekend als Leike) op 69 jarige leeftijd plotseling is overleden. Ik was geschokt toen ik de mail binnenkreeg. Allereerst uiteraard mijn medeleven aan zijn echtgenote Miet en familie, die ik veel sterkte toewens in het dragen van dit grote verlies.

Lei, een fietser pur sang !! Omloop_pierre_fonteyn_020 Twc-lid van het eerste uur !! Elk jaar ging Lei overwinteren in Benidorm. Zijn verhalen hierover waren om van te smullen. Het gaf weer waar fietsers het om doen, samenkomen op het pleintje in het dorp en lekker gezellig – met Spanjaarden of wie dan ook – die tocht maken. Hiernaast is Lei afgebeeld tijdens de opening van het wegseizoen 2008. Meer foto’s van Lei van het afgelopen seizoen heb ik niet, Lei fietste immers een klasse hoger dan ik. Ook dit zegt iets over Lei zijn gedrevenheid. Dit jaar fietste ik in het middenlimburgse en haalt me een Duitser in en al pratende kwam het gesprek op twc postert en…. over Lei ! Lei fietste niet alleen in Postert maar ook nog met een Duits “freundenteam” en hij verrichtte ook nog wat hand- en spandiensten voor een Duitse wielerploeg. Jaarlijks 15.000 km fietsen was eerder regel, waarbij zelfs dit aantal in de regel behoorlijk naar boven toe moest worden bijgesteld. En had hij ’s morgens gefietst, ’s middags ging hij dan met zijn echtgenote nog eens van Postert richting Thorn “een rondje fietsen”. Toen ik tijdens de Eifeltocht van 2007 naast hem fietste in de buurt van Remagen kwamen we ergens in een straat iemand tegen en ja hoor, die man kon Lei en Lei riep een hartelijke begroeting naar die man !! Ik kreeg meteen een heel verhaal over die man !! Ja, de wereld is dan klein. Lei was bij twc postert bekend als die echte berggeit want menig jong renner zag bergop alleen maar zijn achterste. In vlakke ritten hield hij zich lekker achterin het peloton op, als het koud was de sokken over de schoenen en dat mutsje op en bij slecht weer, Lei was er… alleen dan op een damesfiets !

Lei, we zullen nog veel verhalen over je vertellen en dat betekent dat we je niet zullen vergeten ! Lei, het was goed om je als fietsmaat gekend te hebben, bedankt ! Het zal nooit meer hetzelfde zijn, we zullen je missen !!!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s