"ADIEU 2008…!!!"

….nog voordat we het daadwerkelijk beseffen zit het jaar er weer op; goh, wat gaat het vlug..! Het lijkt wel dat elk jaar vlugger voorbij gaat. In sommige delen van de wereld is het al 2009 maar hier gelukkig nog niet en dus geeft het nog even de gelegenheid om kort terug te blikken op wat hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Allereerst en boven aan het lijstje staat natuurlijk de "cingle du Mont Ventoux". 2008_mnt_ventoux_alpen_030 Op een dag met de fiets drie maal de Mt. Ventoux bedwingen waarbij de souplesse uiteindelijk ver te zoeken was en de wilskracht het (weer eens !!) won van het gezonde verstand. Een peptalk en uiteindelijk naast span- ook handdiensten van Arthur zorgden ervoor dat ik deze reus bedwong.

Ten tweede de birdie die ik maakte op hole 4 bij de Golfhorst. Op deze par 3 hole was mijn vertrouwen ver te zoeken, immers…. telkens als ik hier over het water moest spelen kreeg ik watervrees en belandde het balletje promt in het water… Op 9 oktober gebeurde dan het onwaarschijnlijke…. de eerste bal ging over het water en kwam op zo’n metertje van de vlag uit en is normaal een bal uitputten over een cm of 30 al een hels karwei, ik maakte de "lange" put !!

Ten derde de beklimming van de Izoard en de col d’Agnel, 2008_mnt_ventoux_alpen_121 waarbij de indruk van deze laatste col echt top was. Tot dat moment was de Galibier mijn hoogste fietscol (ca 2650 m) en nu is de col d’Agnel in de boeken gekomen als mijn piek ! (2745m.) De natuur, de stilte, de marmotten en de weersomslag op de top zorgden ervoor dat het een machtig mooie belevenis was.

Verder geven de wekelijkse tochtjes met Jo en de Rabotochten natuurlijk heel veel voldoening, de ene keer wat harder dan de andere keer maar ook dat zorgt dat het leuk blijft. De "Ronde" is voor de een ’n hoogtepunt, voor mij blijft het kou lijden en dokkeren en niet echt mijn favoriet. Nee, dan de tochtjes met twc Postert (het waren er toch nog 10 dit jaar) , lekker in de luwte met iedereen klasjenere…

De enige minpuntjes dit jaar waren van materiele aard. Hierbij ging het – gelukkig – niet om mijn materiaal. Twee keer hebben we met de Raboracers aan de kant van de weg gestaan en wel met bandenpech. Wellicht dat een volgwagen met mecanicien bij de sponsor kan worden aangevraagd omdat de "gewraakte" fietser (die met pech dus !!) het vuile werk aan janp delegeerde. Dergelijk werk is immers "knechtenwerk !!"

Voor iedereen een goede "roetsj" het nieuwe jaar in en tot ziens in het nieuwe jaar met op 1 januari de vijfde uitgave van de inmiddels traditionele "Sylvesterronde". Men mag de zwembroek aandoen maar aanbevolen wordt dikke kleren hier overheen te doen.

1. 1jan04  bewolkt en -1 gr afstand 40 km      2. 1jan06 halfbewolkt en 4 gr afstand 45 km                  3. 1jan07  regen en 6 gr afstand     46 km      4. 1jan08 mist en 2 gr afstand 47 km

Dit bericht werd geplaatst in Verhalen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s