laatste raboweekend van het jaar

…en dat was een echte "dubbel".! Zowel zaterdag als zondag werd er een (ingekort) rondje gemaakt. Onder een heerlijk schijnend zonnetje en een fris windje met temperaturen van 0 graden op zaterdag en minus 3 !! op zondag, moest ik op pad met een "michelin-mannetje". Paparazzinieuws_011 Nee, het was niet van het kerst eten maar volgens Dion waren de gevoelstemperaturen dichtbij de min 10 en was het dus weer om 3 onderbroeken en 4 hemden overeen aan te trekken.

Dat al dat extra gewicht en al die kleren hem behoorlijk dwars zaten bleek al rap. De eerste km zat de kopman – als vanouds – keurig op kop maar we waren nog niet bij de Geer ( 1 km van huis dus ) of ik nam maar over en terug in Horn zat ik nog steeds op kop. Nee, ik heb er niets van gezegd want nagenoeg het hele seizoen is de slagorde andersom geweest en heb ik behoorlijk moeten vloeken op die kopman omdat hij: te hard over die kruising schiet, geen rekening houdt met de langzamere weggebruikers en als een gek aan het bellen is, na elke bocht als een wilde dat tempo de hoogte injaagt en….dat hij nooit achterom kijkt of nog wel iedereen (cq "moi") in zijn wiel zit !!! Dit is overigens nog een korte samenvattende opsomming  ..!!

Nee, dit weekend was ik heer en meester en kon ik alles met de kopman doen. Omkijken hoefde ik niet want ik hoorde hem hijgen en na de bochten aantrekken….. neeeee, want ik wist dat de kopman zich niet goed voelde want anders had hij natuurlijk op kop gezeten. We zijn dus lekker bij elkaar gebleven en hebben zelfs nog even naast elkaar gefietst en gesproken over hoe fijn het is om samen te fietsen, jaar in, jaar uit. De een spreekt en schrijft en de ander krijgt het (soms als snot) over zich heen. Verder waren er het afgelopen weekend maar weinig racers op de weg te vinden. Deze kou gaat echt door alles heen en daarom is het bos nu het walhalla voor de fietsers; lekker beschut tegen de wind je afmatten. Alleen als je op de weg fietst zie je natuurlijk veeeeeel meer. Zo meenden Dion en ik dat we in Buggenum in een spiegel keken (zie foto)……..Paparazzinieuws_012 Een luchtspiegeling of waren we aan het hallucineren in verband met de kou….

Een seizoen, beginnend in de regen, mist of kou op 1 januari met de jaarlijkse "Sylvestertocht" en eindigend ergens laat in december onder dezelfde omstandigheden. En het blijft heerlijk genieten !!

Overigens, op 1 januari vindt de 5e editie van de Sylvestertocht plaats. Vertrek paparazzipleintje om half elf waarbij eerst met een glaasje champagne getoast wordt op het nieuwe jaar !! Je bent welkom !!

Dit bericht werd geplaatst in hamburg rabo racers. Bookmark de permalink .

2 reacties op laatste raboweekend van het jaar

  1. Robbie zegt:

    Alleen echte fietsgekken gaan nog de weg op met dit weer onder het motto “wie aajer wie gekker”. Ik hoop wel dat ik wel nog een nieuw contract krijg voor het volgend jaar. Misschien als ik me aanmeld bij de sylvestertocht.

  2. Sophie zegt:

    Zal wel lastig zijn om die oren in de helm te krijgen dan.
    Grtj`s Sophìe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s