ATB-tocht TWC Posterholt 23/11/08

….er wordt door de fietsers uit Postert nooit zoveel naar het weerbericht en de buienradar gekeken dan de week voorafgaande aan de jaarlijkse ATB tocht immers….slecht weer betekent weinig deelnemers en dat wil dan weer zeggen dat de "pot" niet zo rijkelijk gevuld zal worden. De organisatie heeft er heel wat mee te stellen. Maakt men zich al weken en maanden druk om recessie, deze week maakt men zich nog drukker om een depressie..!!  Maakte ik op 19 november nog in droge omstandigheden een tochtje van een kleine 50 km bij zo’n 10 graden; hiermee was de koek dan ook op Twc_2008_atb_003 want op donderdag kwam de regen en het koude weer. Het Meinweg-gebied, dat bij mooi weer al lastig genoeg is, veranderde in pratsch en het is geen kwatsch dat het twc-bestuur in de "ratsch" zat (ja..het is sinterklaastijd !). Sedert vele jaren zijn Dion en ik ingedeeld op de weg naar Venhof waar we het verkeer moeten regelen (het tegenhouden van "echte" paarden want het "stalen ros" heeft vandaag voorrang en verder auto’s, wandelaars, fietsers en ander vee vertellen dat twc vandaag baas van het bos is). Overigens…menig hondenbezitter is hier niet blij mee en ook hier gaan we al heel rustig mee om want het zijn toch altijd "dezelfde (honden) koekjes van ’t zelfde deeg..!!"..

Kreeg ik vooraf al bericht van Mark uit Heitse dat hij zou komen en was het normaal een "hallo hier en hallo daar" tegen alle bekenden die voorbij kwamen, dit jaar was het van alles een beetje minder. Volgens mij had Mark besloten in bed te blijven liggen (te koud of te nat..?) en de jongens uit Helden, Boekoel, Limbricht, Sittard etc. etc. zullen zich ’s morgens ook nog eens omgedraaid hebben. En inderdaad….ze hebben wat gemist ! De weerman heeft er weer goed naastgeklunsd, kortom…. heroisch fietsweer..! Droog en koud en een beetje een modderige ondergrond maakten het parcours weer als vanouds zwaar. Menig fietser vroeg bij ons de kortste weg (over de  weg) naar Vlodrop en natuurlijk ook weer – door de omstandigheden en het parcours – geregeld malheur met materiaal. De fietsers (en fietsen !) zagen eruit als "beestjes"; goed ingepakt en vol met drek. En de verkeersregelaars…?? Het was koud, koud, koud.Twc_2008_atb_005_2  Dion, die het geluk had dat hij een vlag had meegekregen, bleef maar zwaaien en zwaaien ook al kwam er geen verkeer en ondergetekende kreeg het in de rug van het in- en uitstappen in de auto om toch maar een beetje op temperatuur te blijven. Het fotograferen bleef beperkt tot het eerste uur want daarna kon ik nog geen "toestel" of wat dan ook meer voelen….laat staan het ook nog te bespelen.  Na 3 1/2 uur regelen, zwaaien, in- en uitstappen etc. kwamen Piet en Wim voorbij die ons zagen "ozelen" en onze taak overnamen. Hiervoor heel grote dank mannen…!! Toen we in de sporthal aankwamen bleek dat het een groots gebeuren was geworden. De voorzitter glunderde immers van oor tot oor !! Ruim 600 deelnemers waren voorbij Piet en Marie-Jose ca. gegaan om in te schrijven. Toen Dion en ik – na een kop heerlijke erwtensoep – naar de auto liepen kregen we terloops een gesprek mee van een paar fietsers en weet je waar het over ging…?? Inderdaad, men had diep respect voor de verkeersregelaars…..!!!Twc_2008_atb_009_2 

Eigenlijk is bovenstaande zin geweldig om mee af te sluiten maar in de wetenschap dat ik hier anderen mee tekort doe wil ik al die vrijwilligers die dit evenement tot een succes hebben gemaakt die pluim op de hoed (en die veren in de vot) steken…!! Chapeau !!!

Voor een sfeerimpressie raadpleeg de site http://www.mijnalbum.nl/Album=YCDYXCVY . De foto’s zijn gemaakt door paparazziJos, die mooie foto’s heeft kunnen maken omdat hij, als hij het fototoestel niet in de handen had, zijn handen kon warmen aan die beker warme chocolademelk.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in twc Posterholt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s